Meer info

– Not all those who wander are lost –
J.R.R. Tolkien

OVER THERAPIE:
Vaak vragen mensen zich af hoe ze kunnen weten welke therapeut voor hem/haar geschikt is. Dit is een erg moeilijke vraag. Er zijn vier basisstromingen binnen de psychotherapie en op basis hiervan kan je een therapeut kiezen. Het is echter belangrijker om je goed te voelen bij je therapeut, en dat heeft minder te maken met de opleiding die hij of zij heeft gedaan, maar meer met zijn/haar persoon. Dit kan je in een eerste gesprek aftoetsen.

dsc_3895
Katelijne Hendrickx – Pyschotherapie

OVER MIJ:
Mijn naam is Katelijne Hendrickx (°1986). Vanuit een interesse in mensen en in relaties, volgde ik als basisopleiding de Master in de Klinische Psychologie aan de KULeuven (erkenningsnummer Psychologencommissie: 862116310). Na een professionele zoektocht besloot ik mijn interesse voor diepgang verder te exploreren met behulp van een therapieopleiding.
Sinds september 2017 ben ik gestart met de opleiding Cliëntgerichte therapie aan de KULeuven. De mens centraal, zo zou je de basisgedachte van de cliëntgerichte psychotherapie beknopt kunnen samenvatten. Ik probeer naast je psychische moeilijkheden, conflicten of stoornissen te verminderen of op te heffen, ook je beleving, persoonlijke groei en je welzijn te verdiepen en te bevorderen.

BOEKEN:
Boeken die ik inspirerend vind:

– Zorg voor de ziel – Thomas Moore
– Zonnen in de regen – Gwynneth Lewis
– Geen pillen maar Plato – Lou Marinoff
– Scherprechter van de liefde – Irvin D. Yalom (en al zijn andere boeken)
– …

FILMPJE:
Over de werking van emoties: https://www.youtube.com/watch?v=SJOjpprbfeE